Попарена риба с гъби и лимоново масло

Продукти

  • за лимоновото масло:
  • 2 с.л. масло меко
  • 1 с.л. пресен лук
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. копър
  • 1 щипка лимонова кора
  • за рибата:
  • 400 г морска риба филе
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • 1 с. л. лимонова кора
  • джинджифил
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. кориандър на зръна
  • сол
  • черен пипер
  • за соса:
  • 200 г гъби
  • 1 стрък праз
  • зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 щипка лимонова кора
  • див лук
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Време: 30 мин.
Ниво: професионално

Large poparena riba s gabi i limonovo maslo

Начин на приготвяне

  1. Във вряща вода слагаме дафинов лист, джинджифил, кориандър, кора от лимон, сок от лимон, сол и черен пипер.
  2. Рибата посоляваме, поръсваме с черен пипер, сипваме малко зехтин и я поставяме на водна пара над водата с подправките за 8-10 мин.
  3. Начин на приготвяне на соса: Почистваме и нарязваме праз, гъби и чесън. Запържваме ги в зехтин на тих огън и добавяме див лук, копър и магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да добавим малко кора от лимон.
  4. Начин на приготвяне лимоново масло: Смесваме лимонов сок, лимонова кора, пресен лук, масло, копър.
  5. Сервираме соса, отгоре рибата и гарнираме с лимоново масло.