Пица със спанак и яйце

Продукти

  • 1 тесто за пица, готово
  • 1 яйце
  • 150 г спанак
  • 150 г кашкавал
  • 80 г моцарела
  • 100 г салам
  • 80 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 10 г пармезан за поръсване
  • черен пипер на вкус

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa sas spanak i yaytse

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. 
  2. Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
  3. След това добавяме доматеното пюре и сол на вкус.
  4. Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с настъргания кашкавал и лука.
  5. Добавяме гъбите, салама, спанака и моцарелата.
  6. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 10 минути. Изваждаме и добавяме яйцето. 
  7. Връщаме във фурната за още 5-8 минути. 
  8. Преди сервиране поръсваме пицата с пармезана и черен пипер на вкус.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".