Пица с картофи и бекон

Продукти

  • За плънката
  • 40 г лук
  • 250 г бекон
  • 50 мл. доматен сос
  • 320 г моцарела
  • 1 сварен картоф
  • За тестото
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. мая суха
  • 250 гр. брашно
  • 125 мл. вода

Начин на приготвяне

1. Разтваряме маята в топла вода. Добавяме захарта и солта. Пресяваме брашното и замесваме тесто. Накрая добавяме олиото и още един път омесваме тестото.

2. След като омесим и втори път тестото, го оставяме на топло място да увеличи два пъти обема си.

3. От готовото тесто разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.

4. След това слагаме доматения сос, нарязаният бекон и лук, и настърганата моцарела. Нареждаме отгоре нарязания на шайби сварен картоф.

5. Печем в предварително загрята фурна, на 185 градуса, около 15-18 минути.