Пица с домати, моцарела, пармезан и босилек

Продукти

  • 100 г моцарела
  • 150 г кашкавал
  • 1 с.л. зехтин
  • босилек пресен
  • пармезан настърган
  • 1 стрък чесън (бялата част)
  • 2 домата
  • 50 мл доматен сос
  • 1 тесто за пица, готово

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 07 31 11 13 22 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поставяме ги в купа. 
  2. Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към доматите и ги оставяме настрана.
  3. Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
  4. Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме доматения сос, настъргания кашкавал, моцарелата, и най-отгоре редим доматите. 
  5. Печем пицата в максимално загрята фурна, за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят. 
  6. Преди сервиране поръсваме с настъргания пармезан и пресни листа босилек.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".