Питки от пълнозърнесто брашно с маслини и домат

Продукти

  • 1 ч.ч. брашно пълнозърнесто
  • 2 стръка босилек нарязан на ситно
  • 2 гр. сол
  • 30 гр. кашкавал настърган
  • 1 домат нарязан на ситно
  • 10 маслини черни, обезкостени и нарязани на ситно
  • 300 мл. кисело мляко
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 яйце
  • 1 пак. бакпулвер
  • 2 с.л. грис пшеничен
  • 10 гр. сусам
  • 1 ч.ч. брашно бяло

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large pitki ot palnozarnesto brashno s maslini i domat

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме заедно брашното, бакпулвера, солта, половината от кашкавала, маслините, доматите и босилека.
  2. Отделно разбиваме киселото мляко, яйцето и зехтина. След това ги прибавяме към сухата смес и ги бъркаме с дървена лъжица, без да месим. Получаваме лепкаво тесто. 
  3. С намаслени ръце правим средно големи топчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тава, поръсваме ги с останалата част от настъргания кашкавал и сусама.
  4. Печем ги в предварително загрята фурна на около 200 градуса, до зачервяване.