Пилешка супа с ориз и гъби

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • 1 л. вода
  • 0,5 к.ч. ориз
  • 1 домат
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 1 глава лук
  • 200 гр. гъби
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 250 гр. пилешко месо за готвене

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pileshka supa s oriz i gabi

Начин на приготвяне

  1. Посоляваме водата и я слагаме на котлона да заври.
  2. Нарязваме зеленчуците и месото на дребно и ги добавяме към водата. Накрая слагаме ориза (около 15 минути преди да е готова супата).
  3. Когато супата е готова, по желание може да я застройм. В този случай я оставяме за още 5 минути на огъня.
  4. Сервираме гореща.