Close search

Пилешка супа

4.1
от общо 132 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пилешка супа photo-credit Страхотна пилешка супа с фиде и застройка

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. 
  2. Към бульона прибавяме ситно нарязаните лук, картофи, моркови и целина. Варим до омекване на зеленчуците. 
  3. Прибавяме пилешкото месо и фидето, и варим още около 10 минути.   
  4. Застройваме с варена застройка, приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2 - 3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. (По принцип към варената застройка може да прибавим 2 с.л. брашно, но когато имаме повече картофи няма нужда от брашно).
  5. Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз. По желание при сервиране, гарнираме с люта чушка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност