Пиле с къри

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. къри
  • 2 с.л. доматена паста
  • 1 бульон
    пилешки
  • 700 г пилешко месо
    бяло
  • сол
    на вкус
  • 1,5 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме лука на  дребно. Оставяме го да се задуши в зехтина. Нарязваме пилешкото месо и го прибавяме към лука. 
  2. Разтваряме кубчето пилешки бульон в гореща вода. 
  3. Изсипваме бульона в тенджерата с месото и лука, добавяме доматите, кърито, киселото мляко, солта и черния пипер. 
  4. Оставяме на слаб огън около 15 минути. 
  5. Сервираме ястието горещо.