Пиле по италиански

Продукти

  • 1 корен пащърнак
  • 1 парче целина
  • 1 ч.л. девесил
  • 1 ч.л. сол
  • 125 гр. краве масло
  • 50 гр. фъстъци
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 пиле

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и измиваме пилето и го варим в малко вода, колкото да поомекне. 
  2. Нарязваме го на малки парчета. Поставяме го в тенджера, като добавяме маслото, ситно нарязаните морков, целина, пащърнак, счукания чесън, накълцан девисил и едро нарязания зелен лук. Разбъркваме леко и добавяме фъстъците.
  3. Посоляваме на вкус и заливаме с бульона от пилето. 
  4. Задушаваме под капак на много слаб огън, докато месото е напълно готово.