Пикантни кюфтенца с кашкавал

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • олио
    за намазван
  • 140 г кашкавал
  • сол
    на вкус
  • 50 г галета
  • 2 щипки чили
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. горчица
    , дижонска
  • 2 глави лук
  • 750 г кайма
    смес

Начин на приготвяне

  1. Лукът и чесънът се наситняват и се смесват с каймата, горчицата, чилито, яйцето, галетата, черен пипер и сол на вкус. Замесва се добре и се оставя в хладилник за 2 часа. 
  2. От каймата се оформят големи кюфтета, като в средата на всяко се слага от настъргания кашкавал.
  3. Пържат се на умерен огън, в намазан с олио грил тиган и се поднасят с подходяща гарнитура.