Печено свинско месо с лук

Продукти

  • 600 г свинско месо
    филе
  • 12 с.л. соев сос
  • 15 г черен пипер
  • 8 г сол
  • 20 г чубрица
  • 10 г риган
  • 200 мл. бира
  • 150 г лук

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на средно големи парчета и го натриваме добре с подправките и соевия сос. Оставяме го да престой така около 12 часа в хладилник.
  2. Почистваме и нарязваме лука. Овкусяваме го със сол и черен пипер на вкус.
  3. Изваждаме месото от хладилника и го поставяме в тавичка.
  4. Добавяме лука и бирата.
  5. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 1 час.
  6. Изваждаме и сервираме. 

Съвет: Месото, както и лука може да изпечем на барбекю.