Печено пиле върху подложка от зелена салата

Продукти

  • 5 г сол
  • 10 г черен пипер
  • 1 пиле
  • 120 г масло
    разтопено
  • 10 г чубрица
  • 5 г риган
  • 320 мл. бира
  • за подложката:
  • 1 зелена салата
  • 1 домат
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изсушаваме и намазваме пилето с маслото.
  2. След това втриваме подправките хубаво по цялото пиле.
  3. Поставяме го в тавичка, заливаме го с бирата и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. През това време приготвяме подложката: Измиваме зелената салатка и доматите.
  5. Върху дъска или голяма купа разстиламе листата зелена салата.
  6. Нарязваме доматите и ги поставяме върху зелената салатка.
  7. Добавяме зехитина и лимоновия сок.
  8. След като извадим пилето от фурната го поставяме върху салатата и сервираме.