Печено пиле с пипер и цитруси

Продукти

  • 1 пиле
  • 1 лимон
  • 1 портокал
  • 30 г масло
    - размекнато, на стайна температура
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    и червен пипер на зърна - количество на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон и половин портокал, малко сол и черен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона и портокала на кубчета и ги слагаме в кухината на пилето. 
  3. Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 50 минути.