Пъстърва с бадеми

Продукти

  • 60 г рукола
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 бр. пъстърва
    , филе
  • 4 с.л. бадеми
    , филирани
  • 1 с.л. оцет
    , балсамов
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 домата
  • 1 скилидка чесън
    , нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 200 градуса.
  2. Слагаме доматите, чесъна, зехтина и балсамовия оцет в тавата за печене и ги разбъркваме заедно. Печем 20 минути. 
  3. Поставяме в съда рибните филета, поръсваме ги с бадемите, малко сол и черен пипер.
  4. Връщаме във фурната за още 10-15 минути, докато рибата стане готова и бадемите леко се препекат.
  5. Сервираме с рукола, поръсена с изцеден пресен лимонов сок.