Паста със сос от сметана, бекон и мента

Продукти

  • 1 кубче пилешки бульон , което се разтваря в 100 мл вряла вода
  • 1 ч.ч. течна висококачествена сметана (за да не се пресече сосът, сметаната трябва да е от нивото на "Президент" и/или по-хубава)
  • 500 г бекон
  • 1 пак. паста по избор
  • 200 мл бяло вино
  • 5 листа мента
  • 2 стръка мащерка
  • 1 с.л. мед
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 09 24 12 30 46 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата според описанието на опаковката. 
  2. Нарязваме и запържваме бекона от двете страни в тиган. 
  3. Отстраняваме го от тигана и го поставяме върху кухненска хартия. 
  4. В същия тиган изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон.
  5.  С дървена лъжица разбъркваме добре (бульонът трябва да намалее до половината). След това добавяме ментата, мащерката, меда, сметаната и сол на вкус. Разбъркваме добре. 
  6. Добавяме бекона и разбъркваме соса. 
  7. Смесваме пастата със соса и сервираме.