Паста с бекон и мента

Продукти

  • 1 ч.ч. сметана за готвене
  • 100 мл бульон , пилешки
  • 200 мл бяло вино
  • 2 листа мента
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 500 г бекон
  • 1 пакет паста
  • 2 с.л. олио
  • 2 листа мащерка
  • 2 с.л. мед

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large pasta s bekon i menta

Начин на приготвяне

  1. Загряваме 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.
  2. Докато водата загрява, нарязваме и запържваме бекона в дълбок тиган на средна степен.
  3. Уверяваме се, че месото е изпържено добре и от двете страни. Отстраняваме от тигана и поставяме върху кухненска хартия.
  4. В тигана изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре.
  5. Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, увеличаваме степента на котлона.
  6. Добавяме нарязаната мента, мащерка, мед, сол и сметана. 
  7. Водата в тенджерата вече трябва да е завряла, затова изсипваме пастата.
  8. Когато пастата стане готова, отцеждаме и добавяме соса и бекона.
  9. По желание, преди сервиране гарнираме с малко пармезан, горчица и пресен босилек.