Close search

Паста от нахут с чери домати и бурата здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

2.3
от общо 129 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Паста от нахут с чери домати и бурата photo-credit Вкусна паста от нахут с чери домати и бурата

Начин на приготвяне

1. Нарязваме доматите на две и ги нареждаме в тавичка, обърнати нагоре с отрязаната страна. Срязваме главата чесън на две равни половини и също слагаме обърнати нагоре. Поръсваме сол, листа пресен босилек, доматен сос, бяло вино и зехтин.

2. Запичаме доматите за около 30-40 мин на 200 градуса или до готовност - докато течността се изпари и леко сгъсти. Не разбъркваме. По време на печенето обръщаме чесъна надолу с отрязаната страна.

3. Изваждаме от фурната и отстраняваме листата босилек и главите чесън. По желание може да оставим скилидки от изпечения чесън и да го смачкаме с вилица.

4. Сваряваме предварително пастата според указанията. Препоръчваме паста от нахут Barilla Casarecce, но може да направите ястието с паста по Ваш избор.

5. Добавяме пастата в тавата, като не разбъркваме много. Добавяме сиренето бурата, като го нарязваме на 4-5 едри парчета. Украсяваме с листа пресен босилек и поливаме със зехтин на вкус.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност