Пържени пилешки хапки с чесън и черен пипер

Продукти

  • олио за пържене
  • 2 с.л. черен пипер
  • 5 г чесън на прах
  • 400 г пилешки гърди
  • 340 г брашно
  • 2 с.л. сол

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large parzheni pileshki hapki

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват. 
  2. Посоляват се и поръсват с чесъна на прах. 
  3. В кутия се слага брашното и черният пипер. 
  4. Добавя се пилешкото месо и кутията се затваря добре. 
  5. Кутията се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес. 
  6. В дълбок тиган се слага олио с височина около два пръста. 
  7. Изпържват пилешките хапки от двете страни до златист цвят. 
  8. Готовите пържени пилешки хапки се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят и се сервират със свежа салата.