Пълнен артишок с мус от сирена

Продукти

  • 1 глава артишок
  • За муса от сирена:
  • 100 г синьо сирене
  • 100 г сирене бри
  • 50 г рикота
  • 100 мл готварска сметана
  • 30 мл бяло вино
  • 4 зрънца карамфил
  • 10 г бадем
    филетиран
  • 5 г сол
  • 5 г бял пипер

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме артишока от грубите листа докато не стигнем до сърцевината, изрязваме върха и издълбаваме мъхестата част.
  2. Слагаме го да се вари за 25-30 минути.
  3. Загряваме сметаната на котлон, към нея прибавяме синьото сирене, сиренето бри, бялото вино, карамфила, солта, пипера и оставяме да кипне. Снемаме от котлона и разбъркваме добре.
  4. Вече готовия мус от сирена, пълним в сварения артишок.
  5. Запичаме филетирания бадем на тиган и след това с него гарнираме.