Паламуд с ароматен дресинг

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 5 г риган
  • 2 стръка магданоз
    ситно нарязан
  • 20 г зехтин
  • 0,5 лимон
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 домата
    за гарнитура
  • 1 паламуд
    около 500-600 г

Начин на приготвяне

  1. Почистваме рибата, филетираме я и я осоляваме. Намазваме я с малко зехтин.
  2. Загряваме оребрен тиган или скара и слагаме рибата първо с кожата надолу. След 4-5 минути обръщаме да се изпече и от другата страна.
  3. В малка купичка приготвяме дресинга, като смесваме лимона, ригана, червения пипер и зехтина. Разбъркваме добре.
  4. Слагаме рибата в подходяща чиния и я поливаме с дресинга. 
  5. Гарнираме с нарязани на шайби белени домати и магданоз.

Съвет:

Ястието е подходящо да консумираме с бяло вино, например класическата гръцка "Рецина Маламатина".