Оризови рулца със зеленчуци

Продукти

  • 120 г оризови кори
  • 3 яйца
  • 150 г царевично брашно
  • За плънката:
  • 100 г ориз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 тиквичкa
  • 1 патладжан
  • 0,5 връзка магданоз
  • 250 г доматен сос
  • 3 скилидки чесън
  • 5 г сол
  • 5 г черен пипер
  • 5 г червен пипер
  • 3 г риган

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза добре в посолена вода. 
  2. Нарязваме всички зеленчуци на ситно, заедно с магданоза. 
  3. Задушаваме първо лука и моркова, за около 10 минути и след това прибавяме тиквичката и патладжана за да се задушат. 
  4. По време на задушаването на зеленчуците овкусяваме със солта, червения пипер, черния пипер и ригана. 
  5. Вече към задушените зеленчуци прибавяме чесъна, магданоза, доматения сос, сварения ориз, и разбъркваме добре. 
  6. Всяка оризова кора потапяме във вода и след това във всяка една слагаме от вече готовата плънка. 
  7. Навиваме във формата на пура, като използваме 4-5 броя кори за тази цел.
  8. За панировката: разбиваме яйцата, потапяме вече готовите рулца и ги оваляме в царевичното брашно. 
  9. Пържим в предварително загрята мазнина, в дълбок съд.
  10. По желание, може да гарнираме с млечни сосове.