Омлет с тиквички и сирене

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 1 с.л. масло
  • 100 г сирене
  • 3 яйца
  • 2 тиквички
    , малки

Начин на приготвяне

  1. Измиваме яйцата в хладка вода. Почистваме и нарязваме тиквичките на тънки кръгчета. 
  2. В купичка смесваме яйцата и тиквичките.  
  3. Добавяме сиренето и овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно. 
  4. Разтопяваме маслото в подходящ тиган на умерен огън. 
  5. Изсипваме яйцата равномерно по дъното на тигана. Внимателно повдигаме краищата на омлета със шпатула.
  6. Омлетът трябва да е готов, когато придобие лек златист цвят. 
  7. Сервираме.