Омлет с пресен лук и кашкавал

Продукти

  • 1 щипка сол
  • 3 стръка магданоз
  • 150 г кашкавал
  • 1 връзка пресен лук
  • 60 г краве масло
  • 40 мл. прясно мляко
  • 10 яйца

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно пресния лук, и го задушаваме в част от мазнината, до полуомекване. 
  2. Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с прясното мляко. Към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и нарязания на парченца кашкавал. Към тази смес прибавяме леко охладеният полузадушен пресен лук. 
  3. Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен, с останалата мазнина тиган. 
  4. Сместа пържим от двете страни до готовност. 
  5. Омлетът поднасяме топъл, със салата по избор.