Минестроне

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 80 гр. зеле
  • 3 картофа
  • 2 домата
  • 1 стрък праз
  • 1 морков
  • 1,5 глава лук
  • 150 гр. боб
    бял
  • 40 гр. ориз
  • 4 листа босилек
  • 50 гр. пармиджано
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1,2 л. вода

Начин на приготвяне

  1. От предния ден слагаме боба да се накисне в студена вода. 
  2. Нарязваме на ситно лука и праза и ги запържваме в зехтина, в голяма тенджера. Обелваме и измиваме картофите, доматите и моркова, нарязваме ги на ситно заедно със зелето. Добавяме ги в тенджерата и продължаваме запръжката бъркайки. Добавяме водата и боба, и оставяме да ври на слаб огън час и половина. 
  3. Измиваме ориза и го посипваме върху супата. Добавяме босилека и оставяме да поври още 25 минути. 
  4. Посипваме минестроенто с пармиджано, в момента на сервиране.