Мариновани свински шишове

Продукти

  • 400 г свинско месо
  • За марината:
  • 0,5 връзка магданоз
  • 2 с.л. оцет
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 стрък розмарин
  • 5 г сол
  • 5 г черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме магданоза на ситно и накъсваме розмарина на по едри стръкове.
  2. Червеното вино, олиото, оцета, солта и черния пипер ги смесваме в дълбок съд, и към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и розмарин.
  3. Нарязваме месото на еднакво големи хапки и го мариноваме в маринатата. (Хубаво е месото да остане в маринатата 12 часа, за да стане по-крехко месото и да попие аромата, и вкуса на маринатата). 
  4. След мариноването, нанизваме месото на шишове и го запичаме на скара или барбекю, до пълна готовност.
  5. По желание, гарнираме с магданоз и малко зехтин.