Макарони със сметана, сирене и броколи

Продукти

  • 130 г макарони
  • 60 г броколи
  • 40 г сирене горгонзола
  • 10 г сирене "пармезан"
  • 80 мл сметана
    - солена, "President"
  • 2 г сол
  • 2 г черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните според указанията на опаковката и я охлаждаме под студена вода. 
  2. В тиган със зехтин запържваме броколите съвсем леко. 
  3. Веднага след това прибавяме сметаната заедно с горгонзолата и овкусяваме със солта и черния пипер. 
  4. Оставяме сметаната да поври с горгонзолата, до получаването на желаната консистенция. (Като бъркаме непрекъснато.)
  5. Накрая прибавяме вече сварената паста и пармезана. 
  6. Разбъркваме добре. Поставяме в дълбока чиния и сервираме.