Мъфини с шоколадови пръчици

Продукти

  • 140 г масло
    , разтопено
  • 250 г брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 2 г сол
  • 2 пак. ванилия
  • 150 г захар
  • 150 мл. прясно мляко
  • 1 яйце
  • за крема:
  • 120 г течен шоколад
    "Нутела"
  • 80 г сирене "филаделфия"
  • за декорация:
  • 100 г шоколадови пръчици

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията. 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути. 
  6. Междувременно приготвяме крема.
  7. Разбиваме внимателно течния шоколад и без да спираме разбъркването прибавяме филаделфията. Разбиваме леко, до получаването на хомогенна смес.
  8. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
  9. Декорираме с шоколадовите пръчици и сервираме.