Люто свинско с глазура от праскови

Продукти

  • 1 ч.ч. праскови
    консервирани
  • 1,5 с. л. сос "уорчестър"
  • 0,5 ч. л. чили паста
  • 300 г свинско бонфиле
  • 1 ч.л. джинджифил
    на прах
  • 1 щипка канела
    на прах
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 с. л. зехтин
  • 0,5 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме канелата, джинджифила и солта. 
  2. Нарязваме бонфилето на парченца и го поръсваме със сместа от подправките. 
  3. Загряваме зехтин в голям тиган на среден огън. 
  4. Добавяме пържолите и готвим по 2 минути от всяка страна. Изваждаме от тигана и оставяме настрана. 
  5. В същия тиган сипваме прасковите, които предварително сме нарязали на парчета. 
  6. Изчакваме леко да омекнат и добавяме бялото вино, соса „Уорчестър“ и чили пастата. 
  7. Връщаме свинското и готвим още няколко минути, като периодично разбъркваме.