Close search

Лимонова торта с бъз

3.0
от общо 128 гласа
Време: 70
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Лимонова торта с бъз photo-credit Лимонова торта с бъз

Продукти

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за печене.

2. Поставяме кристалната захар и настърганата кора на лимона в дълбока купа. Разбиваме с миксер маслото и захарта и лимона, докато сместа побелее.

3. Добавяме яйцата едно по едно, като между тях добавяме и по 2 лъжици от пресятото предварително брашно.

4. Накрая разтваряме 2 лъжици от брашното с топла вода и с тази смес заравняваме добре тестото по краищата и отгоре, докато се получи равна повърхност.

5. Печем на около 40 минути. Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади. Изцеждаме лимоновия сок, добавяме сиропа от бъз и заливаме сладкиша. Поръсваме отгоре с пресята пудра захар.

6. По желание можем да направим и айсинг глазура и да декорираме с цветчета от бъз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност