Лимонова торта с бъз

Продукти

  • 1 лимон
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 4 големи яйца
  • 225 г кристална захар
  • 225 гр масло
  • 100 мл сироп от бъз
  • 30 гр пудра захар

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за печене.

2. Поставяме кристалната захар и настърганата кора на лимона в дълбока купа. Разбиваме с миксер маслото и захарта и лимона, докато сместа побелее.

3. Добавяме яйцата едно по едно, като между тях добавяме и по 2 лъжици от пресятото предварително брашно.

4. Накрая разтваряме 2 лъжици от брашното с топла вода и с тази смес заравняваме добре тестото по краищата и отгоре, докато се получи равна повърхност.

5. Печем на около 40 минути. Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади. Изцеждаме лимоновия сок, добавяме сиропа от бъз и заливаме сладкиша. Поръсваме отгоре с пресята пудра захар.

6. По желание можем да направим и айсинг глазура и да декорираме с цветчета от бъз.