Лимонов кекс с крем от маскарпоне и малини

Продукти

  • 1 бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 130 г масло
    меко
  • 60 г нишесте
    , натурално
  • 250 г брашно
  • 2 лимона
    сок и настъргана кора
  • 70 мл прясно мляко
  • за гарниране:
  • малини
  • за глазурата:
  • 220 г маскарпоне
  • 2 жълтъка
  • 120 г пудра захар

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора. 
  2. Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
  3. Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто. 
  4. Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути. 
  5. Изваждаме сладкиша от фурната и оставяме да поизстине леко.
  6. През това време приготвяме глазурата като внимателно разбъркваме до хомогенна смес маскарпонето с жълтъците и захарта. 
  7. Намазваме кекса с глазурата, гарнираме с малини и сервираме.