Лесна бишкотена торта

Продукти

  • 100 гр. ягоди
  • 100 гр. бял шоколад
    (настърган)
  • 500 мл. компот
    ягодов, за напояване на бишкотите
  • 400 гр. заквасена сметана
  • 200 гр. течен шоколад
    кафяв
  • 6 пак. бишкоти
  • 1 л. сладкарска сметана

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме сметаната с миксер, след което я разделяме на три части. Едната част смесваме с ванилията, другата с кафявия течен шоколад, а третата с настъргания бял шоколад. 
  2. Сиропираме част от бишкотите в компота и ги редим върху форма за торта. Намазваме със сметановия крем с ванилия. После редим отново сиропирани бишкоти, но мажем със сметановия крем с тъмен шоколад. Най-отгоре слагаме пак ред сиропирани бишкоти, този път мажем със сметановия крем с бял шоколад. 
  3. По желание по стените на тортата може да наредим прави бишкоти. Доукрасяваме с ягоди.