Кюфтета от тиквички със зелен лук

Продукти

  • 1 яйце
  • 5 стръка копър
  • 1 стрък зелен чесън
  • 3 стръка зелен лук
  • 4 тиквички , млади без семена
  • 5 стръка магданоз
  • 120 г сирене
  • 1 к.ч. галета или царевично брашно
  • олио ж за пържене

Време: 75 мин.
Ниво: лесно

Large kyufteta ot tikvichki sas zelen luk

Начин на приготвяне

  1. Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15-20 минути в гевгир да се отцедят, а след това се изстискват и с ръце. 
  2. В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън, копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички. 
  3. Добавя се яйцето, сиренето и галетата. От сместа се оформят кюфтета. 
  4. Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат. 
  5. Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.