Кюфтета от тиквички и картофи

Продукти

  • 500 г тиквички
  • 150 г картофи
  • 5 яйца
    , 2 за панировка
  • 0,5 връзка магданоз
  • 5 г сол
  • 5 г бял пипер
    , или черен - по избор
  • 200 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и настъргваме тиквичките.
  2. Обелваме и сваряваме картофите. Почистваме и нарязваме магданоза на ситно.
  3. В купа смесваме сварените картофи, трите яйца, магданоза, солта, пипера и настърганите тиквички. Разбъркваме добре.
  4. След това прибавяме и брашното. Бъркаме до получаването на гъста смес.
  5. Оформяме кюфтета и ги панираме в яйцата.
  6. Пържим кюфтетата в тиган, до получаването на златиста коричка.