Кюфтета на скара

Продукти

  • 1 ч.л. кимион
    млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 7 стръка магданоз
  • 1 кг. кайма
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
  6. Поднасяме топли с лютеница или кьопоолу.