Крем супа от грах с царевица

Продукти

  • 1 бульон пилешки
  • 100 мл. сметана течна, готварска
  • 3 скилидки чесън
  • 1 чушка червена
  • 1 картоф
  • 50 г царевица , от консерва
  • 600 г грах , замразен или консервиран
  • 1 морков
  • 1 парче целина
  • вода колкото да покрие зеленчуците (около 600 мл.)
  • 1 с.л. зехтин
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large krem supa ot grah s tsarevitsa

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме граха в тенджера. 
  2. Измиваме и нарязваме зеленчуците на ситно, и ги добавяме към граха заедно с царевицата. 
  3. След това добавяме един пилешки бульон и наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците. 
  4. Слагаме тенджерата да кипне и намаляваме котлона. Варим до омекване. 
  5. Изчакваме малко да се охладят зеленчуците (около 10 минути) и пасираме до гладкост, като добавяме сметаната, зехтина, солта и черния пипер.
  6. Сервираме веднага, по желание гарнирана с шунка или друг колбас по избор.