Крем супа от броколи с чесън

Продукти

  • 2 картофа
  • 320 г броколи
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. магданоз
  • 0,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ситно нарязаните лук и чесън, и картофите, нарязани на кубчета, в 500 мл подсолена вода или зеленчуков бульон. 
  2. Варим зеленчуците за около 10 минути, след което добавяме броколите и доваряваме супата. 
  3. Леко затопляме млякото и го добавяме към супата. Пасираме я и подправяме с черния пипер.
  4. Преди да поднесем супата, може да я поръсим с магданоза, нарязан на ситно (или да я декорираме с листенце магданоз).
  5. Сервираме с крутони или сухарчета.