Козунак с течен шоколад

Продукти

  • 200 г течен шоколад
    , висококачествен
  • 15 мл. лимонова есенция
  • 1 ванилия
  • 40 г масло
  • 60 г свинска мас
  • 650 г брашно
    или колкото поеме
  • 0,5 кубче мая
  • 175 г прясно мляко
    , топло
  • 200 г захар
  • 1 ч.л. сол
  • 3 яйца

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса. 
  2. Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме ванилията и лимоновата есенция. 
  3. Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва. 
  4. Хубаво разстиламе тестото и го намазваме с шоколада. Сплитаме на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
  5. След като втаса, увеличаваме фурната на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса. 
  6. Печем до готовност.