Кордон бльо с топено сирене

Продукти

  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 45 г масло
  • 150 г галета
  • 60 г шунка
  • 150 г брашно
  • 2 яйца
  • 40 г топено сирене
  • 600 г телешко месо
    - 4 бр. телешки шницели
  • 1 връзка див чесън

Начин на приготвяне

  1. Начукваме телешките шницели и ги натриваме със сол и черен пипер. 
  2. Добавяме нарязания див чесън. 
  3. Разстиламе шницелите на масата.  Върху всеки посатвяме лист шунка и парче топено сирене. Притискаме сиренето леко, за да го сплескаме. 
  4. Прегъваме шницела на две, така че топеното сирене да остане по средата. Забождаме с клечка за зъби, за да запази формата. 
  5. Разбиваме добре яйцата. Потапяме последователно шницелите първо в брашното, после в яйцата и най-накрая в галетата.
  6. Пържим в сгорещеното масло и поднасяме с гарнитура по избор.