Коледни сладки

Продукти

  • 1 пак. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 150 г масло
  • 300 г брашно
  • за глазурата:
  • 1 пак. декорация за сладки
    ( по желание)
  • ванилия
    ( по желание)
  • пудра захар
    ( по желание)

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, захарта, яйцата, размекнатото масло и бакпулвера и ванилията. Омесваме го добре на ръка. Ако тестото стане много ронливо, можем да добавим малко студена вода.
  2. Правим го на топка и го увиваме в прозрачно фолио. Слагаме го за 30 минути в хладилника.
  3. Разстиламе го на тънка кора и го нарязваме с формички за сладки. Нареждаме ги върху хартия за печене и печем за 10 минути, на 180 градуса.
  4. По желание, можем да ги слепим с мармалад или сладко и ги поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия. По желание, можем да ги украсим и с декорация за сладки.