Коледни сладки "Елха"

Продукти

  • 1 ванилия
  • 5 с.л. прясно мляко
  • 1 бакпулвер
  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. канела
  • 100 г какао
  • 3 яйца
  • 200 г пудра захар
  • 130 г краве масло
    меко, на стайна температура

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме маслото със захарта до побеляване. 
  2. Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, канелата, прясното мляко и брашното с бакпулвера.
  3. Замесваме тесто, което оставяме да престои 1 нощ. 
  4. На другия ден разточваме кора с дебелина около половин сантиметър и режем с формички във вид на елха (или други, по избор). Намазваме с разбито яйце и отгоре поръсваме със захар. 
  5. Печем в намазнена тава, на умерена фурна (180 градуса), около 25-30 минути.