Кейк с черен шоколад, овесени ядки и ягоди

Продукти

  • стафиди
  • орехи
  • 50 г овесени ядки
  • 100 г брашно
  • 200 г захар
  • 8 жълтъка
  • 6 яйца
  • 350 г масло
  • 350 г натурален шоколад
  • ягоди

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме маслото и шоколада. 
  2. Разбиваме на крем яйцата, жълтъците и захарта. 
  3. Разтопеният шоколад смесваме с яйцата и към тях добавяме пресятото брашно, половината овесени ядки, орехите и малко стафиди. 
  4. Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с брашно. 
  5. Изливаме готовата смес във формата, поръсваме с останалите овесени ядки и малко стафиди, и печем на 150 градуса около 30 минути, след което още 10-15 минути на 180 градуса. 
  6. След като кейкът е готов, го оставяме да престои 1 час в хладилника (вкусът е различен), но може да се консумира и топъл. 
  7. Преди сервиране гарнираме с пресни ягоди.