Картофени кюфтета с пресен лук

Продукти

  • 1 кг. картофи
  • 3 яйца
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 стръка магданоз
  • 200 г сирене
  • брашно
    за овалване

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме, докато са още топли. 
  2. Нарязваме лука и магданоза на ситно, и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяме натрошеното сирене и яйцата, и разбъркваме много добре.
  3. От готовата картофена смес оформяме кюфтета с желана от нас големина, овалваме ги в брашно и пържим в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна.
  4. Готовите кюфтета може да отцедим от ненужната мазнина върху кухненска хартия.