Картофена крем супа с гъби

Продукти

  • 5 картофа
  • 1 пак. краве масло
  • 1 ч.л. розмарин
  • 2 моркова
  • 2 бульона
    зеленчукови, пилешки или с вкус по избор
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл. прясно мляко
  • 80 г гъби
    , от буркан или консерва

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, бульоните, гъбите и малко масло.
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме като гъбите може да извадим и оставим ели. 
  5. През това време добавяме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено). 
  7. Разбъркваме добре. 
  8. Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и подправки.