Карфиол с лешниково масло

Продукти

  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 10 с.л. безсолно масло
  • 3 малки или 2 големи глави карфиол
  • 1 чаша лешници

Време: 30
Ниво: лесно

Large karfiol s leshnikovo maslo

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната до 250 градуса. Поставяме лешници върху хартия за печене за около 10 минути. Оставяме ги да изстинат върху кухненска кърпа и махаме обелките. Начукваме ги на едро.

2. Почистваме карфиола, разделяме го на розички и го задушаваме на пара за около 20 мин. Ако нямате приставка за пара, можете да го сварите за около 5-8 мин.

3. В тенджерка слагаме  маслото да се стопи на средна температура. Добавяме лешници и запържваме за около 3 до 4 минути. Отстраняваме от огъня и добавяме лимонов сок и див лук. Подправяме със соли разбъркваме. По желание може леко да запържим карфиола или само да го залеем  с лешниковото масло и сервираме веднага.