Карамелизирани ябълки с бадеми

Продукти

  • 6 бр. дървени шишове или китайски пръчици за еднократна употреба
  • 60 г бадеми , натрошени
  • 30 мл сметана , (20-30% мазнини)
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. бяло вино
  • 300 г захар
  • 20 г масло
  • 6 ябълки

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large karamelizirani yabalki s bademi

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме ябълките. Отсраняваме дръжките им и на тяхно място поставяме шишчетата. 
  2. Всички останали съставки поставяме в тенджера и варим на умерен огън, за около 15-20 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане златиста. 
  3. Потапяме ябълките в сместа и ги поставяме да се отцедят върху кухненска хартия. Поръсваме ги с натрошените бадеми. 
  4. Преди да сервираме, изчакаваме карамела да се втвърди добре.