Глазирани пилешки крилца със сусам

Продукти

  • 20 г сусам
  • 180 мл газирана вода
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 500 г пилешки крилца
  • 1 с.л. олио
  • 35 мл соев сос

Начин на приготвяне

  1. В тиган загряваме олиото. 
  2. Добавяме пилешките крилца и ги поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 минути, като периодично разбъркваме. 
  3. В купа изсипваме газираната вода и соевия сос. 
  4. Добавяме към крилцата и готвим още около 15 минути, като отново разбъркваме от време на време.
  5. Намаляваме температурата, добавяме сусама и варим 5 до 10 минути, като разбъркваме често, докато пилешките крилца са напълно "остъклени" и малко количество от глазурата оставане в тигана. 
  6. Сервираме горещи.