Гаспачо

Продукти

  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 чушка зелена
  • 1 краставица
  • 1 кг. домати добре узрели
  • 3 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 филии хляб стар, без кората

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large gaspacho

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и обелваме доматите от люспите. Обелените домати пюрираме в кухненски робот, или блендер за няколко секунди - не трябва да се получава пюре, а да останат и парченца домати в доматената супа.
  2. Измиваме, обелваме и нарязваме краставицата, чушката, чесъна, лука и магданоза. Смесваме всички зеленчуци с пюрираните домати. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме и 3 супени лъжици зехтин.
  3. Накисваме филийките хляб във вода, отцеждаме ги добре и ги добавяме към супата. Разбъркваме. 
  4. Супата сервираме студена. Затова, след като сложим всички съставки, слагаме супата в хладилника за около 2 часа.