Фузили с кайма

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 1 домат
  • 3 с.л. кашкавал
    настърган
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 500 г кайма
  • 300 г фузили
  • черен пипер
    на вкус
  • чубрица
    на вкус
  • 1 люта чушка
    едро смляна

Начин на приготвяне

  1. Почистваме лука и чесъна, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. След това ги запържваме в олиото и към тях прибавяме и каймата.
  2. След като и каймата се запържи, добавяме настъргания на едро ренде домат и доматеното пюре.
  3. Подправяме соса на вкус със солта, черния пипер и лютата чушка. Оставяме всичко на слаб огън да поври 15 минути.
  4. През това време сваряваме и фузилите според инструкцията на производителя.
  5. Отцеждаме готовата паста и я поднасяме полята със соса, и поръсена с настъргания кашкавал.

Съвет: Доматеното пюре може да заменим с деликатесна лютеница "Олинеза".