Филе от сьомга на грил тиган

Продукти

  • 0,5 с.л. сладка горчица
  • 100 г зелена салата
  • 2 с.л. светъл балсамико оцет
  • черен пипер
  • сол
  • 1 натрошено листо от салвия
  • 3 с.л. орехово олио
  • 1 с.л. мед
  • сок от малък портокал
  • 2 филета сьомга (всяко по 150 гр)
  • 1 багета

Време: 20
Ниво: лесно

Large syomga na gril tigan

Начин на приготвяне

1. Филетата се почистват и подсушават. Приготвяме марината от портокаловия сок, медът, 1 с.л. олио и салвията.

2. Почистваме и измиваме салатата. Останалото олио се смесва с мед, оцет и горчица, добавят се сол и черен пипер на вкус.

3. Филетата се поставят на грил тигана. Запичат се като се намазват с маринатата. Разрязваме багетата и също можем да запечем на тигана.

4. Сервираме ястието топло с охладено бяло вино. Нашето предложение за ароматна чаша бяло вино, можете да видите на: Bononiaestate.com